Ministar hrvatskih branitelja

Medved: Hrvatske vojske i policije u obljetnice u operaciji Bljesak pokazale svu svoju moć

Tomo Medved
Patrik Macek/PIXSELL
30.04.2023.
u 11:22

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved uputio je čestitku u povodu 28. obljetnice VRO Bljesak, poručivši kako su u toj operaciji združene snage Hrvatske vojske i policije pokazale svu svoju moć.

HRT čestitku ministra prenosi u cijelosti:

Poštovane obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, poštovani hrvatski branitelji, ponosni sudionici VRO Bljesak, dragi prijatelji, čestitam vam 28. obljetnicu pobjedničke vojno-redarstvene operacije Bljesak, u kojoj su združene snage Hrvatske vojske i policije pokazale svu svoju moć. U toj vrhunski planiranoj i izvedenoj operaciji hrvatske snage su u manje od 32 sata oslobodile 600 četvornih kilometara okupiranog hrvatskog teritorija, čime je omogućen povratak prognanika u zapadnu Slavoniju.
Slaveći našu pobjedu, posebno se prisjećamo 51 hrvatskog branitelja čiji je život zaustavljen u Bljesku, kao i svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja – njihovom krvlju plaćena je naša sloboda. Njihova žrtva ugrađena je u temelje hrvatske države, a njihovo domoljublje trajno je nadahnuće svima nama i uzor budućim generacijama. Vječna im slava i hvala!
Hvala svima vama koji ste branili i oslobađali našu domovinu od velikosrpke agresije. Bez vaše spremnosti na žrtvu ne bi bilo ni naše samostalne države - to hrvatski narod nikada neće zaboraviti.
Ponosni na našu povijesnu ulogu u stvaranju hrvatske države, izvjesimo zastave u sjećanje na veličanstvenu pobjedu u Bljesku i u spomen svima koji su svojom žrtvom pridonijeli slobodi koju imamo.Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska!, stoji u čestitci ministra Medveda.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije