borba s virusom

Medicinska sestra u suzama: 'Niti jedan pacijent ne preživi'

14.04.2020.
u 08:03

D'neil Schmall (35) je medicinska sestra koja trenutno radi u timu hitne pomoći za COVID-19 pacijente. Doselila se u New York prošli mjesec kako bi pomogla u borbi s virusom

Umorna sam i tužna od ulazaka u sobe gdje gledam kako se pacijenti bore za život, poručila je medicinska sestra D'neil Schmall. Ona je bivša bodybuilderica koja je završila UCLA i nedavno doselila u žarište korona virusa, New York. Razlog je jedan, a to je kako bi pomogla svim pacijentima koji obole od ovoga virusa. Nije mogla ni zamisliti što će ju dočekati. U tužnom videu koji je objavila na svom Facebooku, otvoreno je progovorila o svim preminulim pacijentima, a i svom teškom poslu. 

Uplakana medicinska sestra moli sve građane i javnost da pokažu malo suosjećanja prema medicinskim radnicima, zato što oni nisu imuni na bolest niti na emocije. Također je jecajući dodala kako je umorna zbog svih preminulih pacijenata, piše 24sata.hr. 

- Umorna sam i tužna od ulazaka u sobe od pacijenata koji se bore za život, to je užasno teško gledati, rekla je D'neil. Dodala je da se svi jako trude spasiti što više ljudi, ali da nisu svemogući. 

- Pod stresom sam i nosim toliko tuge u sebi, rekla je nakon što je došla kući iz cjelodnevne smjene u newyorškoj bolnici. Priznala je i kako ne želi nazvati svoju sestru ili majku, kako se one ne bi dodatno brinule. 

U svom videu se također zahvalila svim svojim kolegama, te ih nazvala braćom i sestrama. Pogotovo je naglasila da ne smijemo zaboraviti na sve one koji su izgubili život na poslu zbog korona virusa. New York je američki epicentar zaraze sa više od 100,000 zaraženih i više od 10,000 mrtvih. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?