Britanska premijerka

May upozorila na produženje roka za Brexit

17.03.2019.
u 16:58

Britanska premijerka Theresa May upozorila je u nedjelju d bi odgoda Brexita bila "moćan simbol političkog neuspjeha" koji bi značio da će Velika Britanija sudjelovati na europskim izborima u svibnju - gotovo tri godine nakon što su Britanci glasovali da napuste blok.

U članku u Sunday Telegraphu, May je također upozorila da, ukoliko zastupnici ne podrže njen sporazum prije sumita Europskog vijeća u četvrtak, "mi mjesecima, a moguće i nikada, ne bismo napustili Europsku uniju".

- Ukoliko se predloži da ustuknemo i pregovaramo o novom sporazumu, to bi značilo mnogo duže odgađanje. O ideji da biramo članove Europskog parlamenta tri godine nakon što smo izglasali napuštanje EU teško da se može i razmišljati - piše britanska premijerka.

Očekuje se da će May pokušati zadobiti parlamentarni pristanak na njezin sporazum o napuštanju EU po treći put u tjedan dana. Nakon višemjesečnih političkih sporenja, zastupnici su glasovali u četvrtak da odgode Brexit.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?