AFERA MAILOVI

Potpredsjednica Vlade RH Martina Dalić podnijela ostavku!

Patrik Macek/PIXSELL
14.05.2018.
u 14:25

Premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković objavio je kako je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić nakon razgovora u Banskim dvorima podnijela ostavku. Afera Mailovi u čijem je središtu Martina Dalić, nastavljena je u ponedjeljak objavom nove prepiske tzv. grupe Borg, a oporba je na adresu vladajućih uputila žestoke kritike zazivajući raspisivanje novih izbora. 

Premijer je objasnio i okolnosti u kojima je nastao Lex Agrokor.

-  U takvim okolnostima Martina Dalić je konzultirala ljude koju su o toj temi mogli pomoći. I to u kratkom roku. Vlada je stala iza prijedloga zakona, Sabor je usvojio zakon. A zakon je imao vrlo važnu odredbu da se aktivira na zahtjev društva na koji se odnosi. I to je vrlo važno. Da nije bilo zahtjeva ivice Todorića, zahtjev ne bi bio aktiviran. Imenovanjem izvanrednog povjerenika u iznimno kratkom roku, u nekoliko dana, dogovoren je novi kredit. Ta činjenica kupila je ključno i bitno potrebno vrijeme da se pristupi procesu restrukturiranja. I to treba naglasiti  - kazao je Plenković.

Plenković je rekao kako su nakon jučerašnjeg i današnjeg razgovora Martina Dalić i on odlučili smo da ona danas podnese ostavku na svoju dužnosti koju je on prihvatio.

- Potpredsjednica je dala veliki doprinos, ne samo u gospodarstvu, nacionalnoj strategiji reformi i uvođenje eura, već i baveći se krizom u Agrokoru... Prije godinu i pol dana Vlada je držala konzinstentan stav da je odgovorost u kompaniji isključivo na vlasniku i upravi kompanije. Nismo dopustili stvaranje atmosfere kaosa i širih problema za hrvatskih financijski sustav. Istodobno, kao odgovorna vlada s tadašnjim koalicijskim partnerom, MOST-om, koji je bio informiran o svim aktivnostima i na njihovu inicijativu angažirani su stručnjaci van državne uprave, dodao je hrvatski premijer.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?