Marine Le Pen: EU je krivac za Brexit

16.11.2018.
u 17:14

Čelnica francuske krajnje desnice Marine Le Pen optužila je politiku Europske unije za britansko napuštanje tog bloka.

- Da EU nije bila onakva kakva je sada, Ujedinjeno Kraljevstvo još bi bilo dio strukture koja poštuje narode i zemlje, ne nameće imigrantsku politiku i sporazume s veoma teškim posljedicama po našu industriju i poljoprivredu - izjavila je Le Pen na konferenciji za novinare u bugarskoj prijestonici Sofiji.

Le Pen je kazala kako EU želi da kazni Britaniju "nametanjem uvjeta koji su neprihvatljivi ogromnoj većini ljudi u Ujedinjenom Kraljevstvu i članovima britanske vlade". 

- Ideja je nanijeti što je moguće više zla Ujedinjenom Kraljevstvu kako se druge zemlje ne bi pobunile protiv EU ili sadržaja EU - dodala je.

Le Pen, koja zajedno s ostalim visokim čelnicima evropske krajnje desnice prisustvuje sastanku Pokreta za Europu slobodnih nacija, također je raspravljala o načinima za poboljšanje nastupa ekstremne desnice na evropskim izborima u svibnju naredne godine, prenosi agencija AP.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?