Objavio SETE

Manje posjeta Eiffelovom tornju nakon tragičnih događaja

Eiffelov toranj
19.01.2016.
u 15:49

Prije tragičnih događaja koji su pogodili glavni grad u studenom 2015. godine, posjete su bile u porastu za jedan posto

Gotovo sedam milijuna osoba, od kojih 80 posto stranaca, posjetilo je u 2015. godini Eiffelov toranj, a posjete su smanjene zbog napada krajem studenog, prema podacima koje je jučer objavila tvrtka zadužena za evidenciju posjeta.

Ukupno 6,91 milijun ljudi je posjetilo spomenik-simbol Pariza, što je pad od 2,5 posto u usporedbi s 2014. godinom (7,1 milijun), precizira tvrtka Eiffelovog tornja (SETE).

“Prije tragičnih događaja koji su pogodili glavni grad u studenom 2015. godine, posjete su bile u porastu za jedan posto”, navodi se  u priopćenju. Posjetitelji su gotovo 80 posto stranci, na čelu su turisti iz Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, a zatim slijede Britanci, Španjolci i Talijani.

SETE bilježi da je dio turista koji dolaze iz sjeverne Amerike i zemalja iz zapadne Europe stabilan, da ima manje Rusa, da je povećan broj Indijaca i Kineza te povratak Brazilaca, objavila je novinska agencija AFP.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?