RUSIJA:

'Manevri su isključivo obrambenog karaktera, optužbe za invaziju lažne'

29.08.2017.
u 20:10

Zamjenik ruskog ministra obrane Aleksandar Fomin kazao je zapadnim vojnim atašeima u Moskvi da Zapad nema razloga za strah, a ocjene da Rusija predstavlja "prijetnju" bilo kome nazvao "mitovima".

Rusija je danas pokušala ublažiti strahove oko vojnih manevara najavljenih za sljedeći mjesec, poručivši da će se na vojnoj vježbi velikih razmjera uvježbavati isključivo obrambeni scenarij te da su optužbe da je to priprema za invaziju na Poljsku, Litvu ili Ukrajinu lažne.
Vojna vježba Zapad-2017 izazvala je nelagodu u nekim zemljama jer će ruske postrojbe i teško naoružanje biti stacionirano u Bjelorusiji, ruskoj saveznici koja graniči s Ukrajinom, ali isto tako s članicama NATO-a - Poljskom, Litvom i Latvijom. General Bojnik Ben Hodges, vrhovni američki general u Europi, kazao je prošli mjesec da su američki saveznici u istočnoj Europi i Ukrajini zabrinuti da bi ruska vojna vježba mogla poslužiti kao "Trojanski konj", tj. da bi vojna oprema dopremljena u Bjelorusiju tamo mogla i ostati. Zamjenik ruskog ministra obrane Aleksandar Fomin kazao je zapadnim vojnim atašeima u Moskvi da Zapad nema razloga za strah, a ocjene da Rusija predstavlja "prijetnju" bilo kome nazvao "mitovima". Vojni manevri održat će se od 14. do 20. rujna u Bjelorusiji, zapadnoj Rusiji i ruskoj enklavi Kalinjingradu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije