virtualni hit

Mama Sonia briše lica lutkama, a ono što učini poslije očarava i djecu i odrasle

barbike
28.12.2015.
u 16:07

Lutke čine nezaboravan dio djetinjstva svake djevojčice i neke od najljepših uspomenu iz doba kada smo bili djeca imamo upravo zahvaljujući lutkama. No nerijetko su lutke rađene tako da izgledaju potpuno neprirodno i umjetno, a jedna mama iz Australije uspjela je to promijeniti. Ona briše neprirodna lica lutkama i crta im sasvim nova, a zahvaljujući ovom projektu njene lutkice postale su virtualni hit

Lutke nerijetko izgledaju neprirodno, i djeca su svjesna toga. No Sonia Singh, umjetnica, ilustratorica i znanstvenica iz Australije pronašla je način kako da lutkicama s prenaglašenom šminkom i prenapadnom odjećom iz temelja promjeni izgled i udahne im novi život. Lutkama briše umjetna lica i crta nova, prirodnija i normalnija lica koja oduševljavaju djecu i odrasle. 

'Malo me sram što se kao 34-godišnjakinja igram s lutkama pa to radim samo onda kada nikoga nema kod kuće. Počela sam to raditi skrivajući se u ormaru', smije se Sonia. Mnoge od lutaka koje koristi u svom projektu su popularne Bratz lutke kupljene u second hand trgovini. 

'Lutke su prije izgledale čudno s tamnom šminkom na očima i divovskim usnama', kaže jedna djevojčica koja se obožava igrati sa Sonijinim lutkicama. Sonijina majka lutkama šiva i plete odjeću. Hobi ove australske umjetnice prerastao je u biznis te je nastao projekt pod nazivom Tree Change Dolls. 

'Tree Change Dolls su lutke koje su odraz stvarne djece spremne da otkriju svijet. Želim da se moja djeca igraju s ovakvim lutkama', kaže Sonia, mama male djevojčice te dodaje:

'Ne želim biti proizvođač lutaka, ali ako ovo što sam napravila potakne proizvođače lutaka da razmisle o tome kakve lutke proizvode, to uopće ne bi bilo loše. Nadam se da će se i moja kći kada odraste i dalje zabavljati s lutkama kao i ja. Ovo je nešto najzabavnije što sam napravila u životu!'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije