Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Svijet

Malta nudi turistima 200 eura po osobi ako dođu na ljetovanje

10. travnja 2021. u 09:26 1 komentara 184 prikaza

Država Malta planira ponuditi 200 eura svakom stranom turistu koji tijekom narednog ljeta provede u toj zemlji najmanje tri dana.

Namjera države Malta je oživjeti turizama i biti korak ispred rivalskih turističkih zemalja.

Malteški ministar turizma Klejton Bartolo je predstavio plan. Rekao je kako se očekuje da većina ograničenja uvedenih zbog COVID-19 budu ukinuta do 1. lipnja. Turistima koji rezerviraju smještaj u turističkim hotelima uprave hotela će po dolasku uručiti novac, javlja Srna. 

Osim toga, Bartolo je naglasio da će turistima koji rezerviraju smještaj u hotelima s pet zvijezdica 100 eura dodijeliti Državna uprava za turizam. Drugih 100 eura će dobiti od uprave hotela.

Podaci Svjetskog vijeća za putovanje i turizam pokazuju da turizam izravno ili neizravno čini više od 27 posto ekonomije na Malti. Taj sektor ugrožen je pandemijom COVID-19 .

Maltu je 2019. godine posjetilo više od 2,7 milijuna stranih turista. Taj broj smanjen za više od 80 posto otkako je otkriven koronvirus u ožujku prošle godine.

  • keckin37:

    Ovo vec i najzatupljeniji trebaju shvatit, da korona nije toliko opasna. Za neke ljude je a neki nemaju nikakve simptome. Oni koji se boje nek se stite a oni koji se ne boje nek zive normalno. Narode shvatite da politicari ... prikaži još! nece lako ispustiti zlatnu koku. Pod izgovorom korone nije bitno koliki je minus u budzetu(sve je korona kriva) i sad mogu kroz ove pomoci zbog korone djeliti svojim prijateljima kapom i sakom(a ovi se opet oduzuju politicarima), i sad mogu vladati diktatorski(gdje su slobodni mediji, nije istina da svi isto misle o koroni), donoseci neke dekrete, propise na brzinu i niko im nista nemoze.. Zato ce korona kriza trajati godinama.