Kaos na granici

Makedonija diže ogradu, ne želi migrante

granica
10.12.2015.
u 16:05

Skoplje je odlučilo propuštati samo izbjeglice iz Sirije, Iraka i Afganistana. Zato Grci izbjeglice uglavnom iz Maroka i Pakistana ukrcavaju u autobuse za Atenu

Grčka policija treba maknuti 1000 izbjeglica s granice s Makedonijom nakon što je Skoplje odlučilo primati samo izbjeglice iz Sirije, Iraka i Afganistana. 

Oko 400 interventnih policajaca stiglo je u zoru na granicu na željezničkoj postaji Idomeni i naredilo humanitarnim radnicima da odu. Zatim su u autobuse ukrcali uglavnom izbjeglice iz Maroka i Pakistana te ih poslali u Atenu gdje će ih uputiti u proces za traženje azila ilPolicija je počela i razmontiravati izbjegličke šatore na tračnicama koji su prošlih mjesec dana blokirali željeznički promet.

Iako su isprva namjeravali pustiti izbjeglice da sami napuste područje, grčki ministar za migracije Iannis Mouzalas odlučio je da je intervencija potrebna zbog pritisaka iz zemlje i Europe. i ih vratiti u zemlje iz kojih su došli. 

Ključne riječi

Komentara 1

Sízif
09:41 11.12.2015.

Pa u Ateni svima se odobri azil i nastavi dalje.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?