KONFERENCIJA

Macron 'pecnuo' Putina spomenuvši mu medijsku propagandu

30.05.2017.
u 14:45

Macronov predizborni stožer optužio je Rusiju da stoji iza hakiranja i curenja e-mailova

Francuski predsjednik Emmanuel Macron osudio je na konferenciji u Versaillesu rusku medijsku propagandu preko medija RT i Sputnjik, piše Telegraph.

Odgovarajući na pitanje novinara o svojoj odluci da u predizbornoj kampanji zabrani pristup navedenim ruskim državno-sponzoriranim medijima, Macron je izjavio da  su "Russia Today i Sputnjik bili utjecajni mediji koji su u nekoliko navrata iznijeli ozbiljne neistine o njemu i njegovoj kampanji"  Dodao je kako ti mediji zato nisu bili pozvani u njegov stožer.

- Dakle, govorit ćemo otvoreno, ali Russia Today i Sputnjik se nisu ponašali kao organi medija i novinari, već kao agenti utjecaja i propagande i to kao lažljive propagande, ni manje ni više. Nikad to neću tolerirati, rekao je Macron. Macronov predizborni stožer optužio je Rusiju da stoji iza hakiranja i curenja e-mailova iz stožera, a po uzoru na uplitanje u američke izbore prošle godine na kojima je pobijedio Donald Trump, tvrdili su.
 

Putin odbacio optužbe Ruski predsjednik Vladimir Putin je na konferenciji odbacio optužbe o ruskom uplitanju u izbore kao "imaginarne" i "nepostojeću temu" te dodao da nije razgovarao s Macronom o tom pitanju. Također je branio svoj susret, nekoliko mjeseci prije francuskih izbora, s kandidatkinjom Marine Le Pen. - Bilo bi čudno da se nisam susreo s kandidatom koji želi zatopljenje rusko-francuskih odnosa, komentirao je Putin.

Video možete pogledati OVDJE

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije