NAKON SUMMITA NATO-A

Macron o padu letjelice u Zagrebu: 'Svi smo bili šokirani, radimo skupa s Hrvatskom'

Emmanuel Macron
GONZALO FUENTES/REUTERS
24.03.2022.
u 20:56

- U ovom trenutku moramo biti izrazito oprezni i ne možemo donositi konačne zaključke je li došlo do gubitka kontrole drona, otmice, pogreške ili je to bilo nešto što je napravljeno namjerno - kazao je Macron

Francuski predsjednik Emmanuel Macron održao je nakon summita NATO-a u Bruxellesu konferenciju za medije na kojoj je govorio o ratu u Ukrajini, sankcijama koje se poduzimaju protiv Rusije, nadolazećoj prehrambenoj krizi, ali i o padu bespilotne letjelice u Zagrebu.

Pitanje o padu letjelice u Zagrebu postavio mu je Hrvoje Krešić, reporter Nove TV, a Macron je poručio kako je "Francuska uz Hrvatsku".

- Postoji suradnja između naših oružanih snaga i program, kao što znate, koji uključuje francuske avione Rafalei. To pokazuje francusku predanost radu na sigurnosti, uključujući i vaše zemlje - kazao je Macron. 

- Trebamo biti vrlo oprezni, naravno svi smo bili prilično šokirani. Mislim da ćete potvrditi da je to bilo samo nekoliko metara od studentskog doma. Vidio sam snimku koju su mi pokazali vaši čelnici. Radimo skupa s Hrvatskom kako bismo razumjeli što se dogodilo i kako bismo pripisali tu "akciju". 

Izgleda da je i druge nacije preletio slični uređaj iz Ukrajine. U ovom trenutku moramo biti izrazito oprezni i ne možemo donositi konačne zaključke je li došlo do gubitka kontrole drona, otmice, pogreške ili je to bilo nešto što je napravljeno namjerno. U smislu solidarnosti, pravila su dobro poznata i bila bi aktivirana u slučaju potrebe - naglasio je francuski predsjednik.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije