mjere sigurnosti

London: Dodatnih 600 naoružanih policajaca ide na ulice

policija london
Reuters
03.08.2016.
u 10:28

Naoružani policajci bit će primjetni u javnosti i djelovat će širom Londona, i u pješačkim patrolama i u vozilima

Londonske policijske snage razmjestit će dodatnih 600 naoružanih pripadnika širom prijestolnice kako bi štitili građane od prijetnje napada, objavile su vlasti u srijedu.

Razina prijetnje u Londonu ostala je "ozbiljna" a povećanje broja ljudi pod oružjem nije odgovor na bilo kakvu obavještajnu dojavu nego je dugoročna reakcija na niz smrtonosnih napada u europskim zemljama.

- Svatko tko prati događaje u Europi u proteklih nekoliko tjedana uviđa zašto želimo pokazati odlučnost da zaštitimo građane - navodi komesar Metropolitan policije Bernard Hogan-Howe u priopćenju za javnost, prenosi Fena.

U skladu s britanskim policijskim metodama, većina londonskih policajaca ne nosi vatreno oružje.

- Realnost suočavanja s naoružanim napadačima koji žele ubijati ukazuje na potrebu policajaca s vatrenim oružjem kako bi se nosili s tom prijetnjom - izjavio je Hogan-Howe, prenosi Reutrers.

Naoružani policajci bit će primjetni u javnosti i djelovat će širom Londona, i u pješačkim patrolama i u vozilima.

London je bio pogođen koordiniranim samoubilačkim bombaškim napadima 7. srpnja 2005. kada su četvorica islamskih ekstremista napali tri voza metroa i jedan autobus, ubivši 52 osobe.

Otada su brojni planirani napadi osujećeni a dogodili su se i napadi manjeg obima, kao što je ubojstvo vojnika koji nije bio na dužnosti u južnom Londonu, a kojeg su ubili dvojica ekstremista u svibnju 2013.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?