UVJEŽBAO TALIJANSKI JEZIK

Leonardo DiCaprio susreo se s poglavarom Katoličke crkve

leonardo
29.01.2016.
u 12:03

Poglavar Katoličke crkve papa Franjo i hollywoodski glumacLeonardo DiCaprio susreli su se u četvrtak popodne u Vatikanu. U privatnoj audijenciji razgovarali su o ekologiji i problematici stanja planeta, prenosi Vecernji.hr

Ambiciozni glumac pokazao je i lingvističke sposobnosti, pozdravljajući Svetog Oca na talijanskom jeziku. Dvije inspirativne osobe izmijenile su darove kao znak međusobnog poštovanja.

DiCaprio je papi predao knjigu s radovima nizozemskog slikara Hieronymusa Boscha. Otvorio je stranicu triptihe "The Garden of Earthly Delights" te spomenuo da je stajala iznad njegove kolijevke.

- Kao dijete nisam razumio što sve znači, ali kroz dječje oči predstavljalo je planet, danu utopiju, prenapučenost, neumjerenost i na trećem dijelu, zatamnjeno nebo što mi prikazuje koliko toga se događa u okolišu - ispričao je papi Franji.

Leonardo je također darovao ček za papino sirotište i zamolio ga da ga drži 'blizu srca'. Uz druga dva predmeta, Sveti Otac glumcu je poklonio kožno uvezanu encikliku"Laudato Si", koja govorio o ekologiji, ali i održivom razvoju te povezanosti gospodarstva i okoliša s društvenom nepravdom.  Na kraju mu je poručio: 'Moli se za mene'.

Dugogodišnji borac za okoliš za svoj aktivizam nedavno je nagrađen i na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu, a na Instagram profilu kontinuirano pokušava osvjestiti ljude o važnosti okoliša, klimatskih promjena i u konačnici značajnog utjecaja koje ima na čovječanstvo.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije