MIJENJANJE PERCEPCIJE

Lego predstavio prvu figuricu u invalidskim kolicima

lego
30.01.2016.
u 16:39

Prva ikad napravljena Lego figurica u invalidskim kolicima predstavljena je na sajmu u Londonu i Međunarodnom sajmu igračaka Nuremberg.

Figurica se posebno isticala među ostalima novitetima tvrtke koji su bili postavljeni na jednoj od prezentacija, a koja je prikazivala scenu u parku gdje su uz figuricu čovjeka u invalidskim kolicima bile one prodavača sladoleda i biciklista.

Inače, Lego je nedavno bio optuživan za manjak raznolikosti među figuricama koje lansira u prodaju.   

Kampanja koja je organizirana tijekom prošle godine lobirala je da Lego u svoj program uključi hendikepirane osobe. Ovo što mi tražimo je više od same prodaje ili promjene pristupa prema hendikepiranima. Riječ je o promjeni kulture i načinu percepcije hendikepiranih osoba, izjavila je jedna od pokretačica kampanje Rebecca Atkinson.

Lego je ubrzo nakon toga odlučio promijeniti pristup te je u nova izdanja uključio figuricu osobe u invalidskim kolicima. Tvrtka je time okrenula novu stranicu u svojoj povijesti i pokazala kako drži do mišljenja korisnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?