RAT U IZRAELU

Leci upozorenja bačeni i na jug Gaze: 'Sklonite se. Svaka kuća koju koriste teroristi bit će meta'

rat u izraelu
ISRAEL DEFENSE FORCES/REUTERS
17.11.2023.
u 07:07

"Svaka civilna smrt je tragedija i ne bismo ih smjeli imati jer činimo sve što možemo kako bismo civile maknuli s puta opasnosti, dok Hamas čini sve da ih zadrži u opasnosti", rekao je Netanyahu.

Izrael čini sve što može kako bi izvukao civile iz opasnosti dok se bori protiv Hamasa u Gazi, uključujući bacanje letaka s upozorenjem da bježe, ali njegovi pokušaji da minimalizira žrtve "nisu bili uspješni", rekao je izraelski premijer Benjamin Netanyahu. Netanyahua je američka televizija CBS News upitala hoće li izraelsko ubijanje tisuća Palestinaca u odmazdi za napad militanata Hamasa, koji se dogodio 7. listopada, potaknuti novu generaciju mržnje.

"Svaka civilna smrt je tragedija i ne bismo ih smjeli imati jer činimo sve što možemo kako bismo civile maknuli s puta opasnosti, dok Hamas čini sve da ih zadrži u opasnosti", rekao je Netanyahu.

"Zato šaljemo letke, zovemo ih na mobitele i govorimo im da odu. I mnogi su otišli", dodao je. Izrael je rekao kako je cilj njegove vojne kampanje uništenje Hamasa.

"Druga stvar koju mogu reći je da ćemo pokušati završiti taj posao s minimalnim civilnim žrtvama. To je ono što pokušavamo učiniti: minimalne civilne žrtve. Ali, nažalost, nismo uspješni", rekao je Netanyahu.

Premijer je potom rekao kako želi povući paralelu s nečim vezanim uz Njemačku, ali ga je prekinuo novinar CBS-a koji mu je postavio pitanje o poslijeratnoj sigurnosti Gaze.

Izraelske snage upozorile su ljude u nekim gradovima u području Khan Younis da se evakuiraju iz svojih domove i odu u skloništa. Khan Younis je najveći grad u južnoj Gazi. Izraelske snage su u srijedu navečer bacale letke na četiri grada - Bani Shuhaila, Khuzaa, Abassan i Qarara - u kojima je živjelo više od 100.000 ljudi prije nego što je jug bio preplavljen raseljenim ljudima.

"Radi vaše sigurnosti, trebate odmah evakuirati svoja mjesta stanovanja i uputiti se u poznata skloništa. Svatko u blizini terorista ili njihovih objekata dovodi svoj život u opasnost, a svaka kuća koju koriste teroristi bit će meta", stoji u lecima, prenosi Reuters. .

Prije nekoliko tjedana, slični letci bačeni su iznad sjeverne Gaze prije nego što je Izrael pokrenuo kopnenu ofenzivu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije