Grčka

Krijumčar morao da kleči kraj tijela utopljene djece

djeca
17.01.2016.
u 13:22

Turski krijumčar ljudima, čiji je brod doživeo brodolom u kojem je poginulo troje djece, pojavio se pred sudom na grčkom ostrvu Samos.

Ak Oskart (20) trenutno se nalazi u pritvoru i mogao bi biti optužen za ubojstvo, krijumčarenje izbjeglica i izazivanje brodoloma.

Uhićen je pošto su kamere  snimile migrante koji rizikuju život na putu prema Europi. Brod se prevrnuo na putu od turske obale do grčkih ostrva u noći između četvrtka i petka.

Grčka policija primorala je Oskarta da klekne pored tijela utopljene djece - četvorogodišnje djevojčice i dva dvogodišnja dječaka - na brodu kojim je zajedno sa preživjelim migrantima prevožen na Samos.

"Pogledaj", rekli su mu policajci.

Poslije par trenutaka, on je spustio pogled, ali kad je ugledao oca koji je identifikovao dvogodišnjeg sina, Oskart se rasplakao.

Na brodu je bilo 12 muškaraca, pet žena i šestoro djece. Kad su spasioci stigli do broda koji je tonuo, troje djece se već utopilo.

Oskart je negirao da je dobio novac da upravlja brodom, već je rekao da su ga četvorica ljudi u Turskoj natjerala na to.

Takođe je priznao da nikad ranije nije upravljao brodom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?