LUDILO U AMERICI

Kraljica oružja u SAD 'lijepa i ubojita vještica Dane Loesch'

24.02.2018.
u 15:45

Zar ne mislite da naša djeca zaslužuju istu zaštitu kao slavne osobe? Zar ne mislite da ne zaslužuju istu zaštitu kao sportaši, pita Loesch

Pištolji ne ubijaju ljude – ljudi ubijaju ljude”, “Jedino što može zaustaviti zlog čovjeka s oružjem jest dobar čovjek s oružjem”, neslužbena su mota Nacionalne udruge za oružje (National Riffle Association), koja u Americi broji oko pet milijuna članova i koji se zalažu da oružje bude dostupno svima.

“Mediji vole suze majki”

Ne samo da njihov stav izaziva burne rasprave na svim razinama društva (pogotovo kada se dogodi masovna pucnjava s nevinim žrtvama poput nedavne u Parklandu) i trn je u oku mnogim političarima i građanima, na koplja su dočekane nedavne izjave njihove glasnogovornice, lijepe i ubojite 39-godišnjakinje Dane Loesch, nekadašnje blogerice, radio voditeljice, TV komentatorice i zestoke zagovarateljice nosenja oružja.

– Većina medija voli masovne pucnjave. Ne kažem da vole tragedije, ali vole kada im skače tiraža. A uplakane majke dižu prodaju novina – izjavila je Dana Loesch u govoru u sklopu konferencije Konzervativne političke akcije i, naravno, odbacivši odgovornost NRA za nedavni pokolj na Floridi.

– Nećemo preuzimati odgovornost za nešto s čime nemamo nikakve veze. Nije naš posao da pratimo znakove za uzbunu ili izvještaje država o provjeri kupaca oružja – odlučno je istaknula na CNN-ovom forumu održanom u Gradskoj vijecnici u Parklandu pred tisućama upalakanih učenika, roditelja i obitelji žrtava školskog masakra.

Zbog takvih stavova mnogi je smatraju vješticom, pa su je okupljeni ispratili povicima ”spalite je”, tako da je morala napustiti zgradu u pratnji tjelohranitelja. Najviše ih je pogodilo kada je mrtva-hladna izjavila o floridskom krvniku Nikolasu Cruzu “da ne vjeruje da se taj luđak uopće mogao dokopati vatrenog oruzja”.

Takva izjava možda nije ni neobična za ženu koja je 2012. videosnimku američkih marinaca kako mokre na tijela mrtvih talibana komentirala - “I ja bih isto napravila”. I koju su mnogi prozvali zbog govora mržnje kada je lani u tri video snimke emitirane od strane NRA zestoko napala demokrate, The New York Times i Trumpove protivnike. Naime, dotična se itekako slaze s Trumpovim prijedlogom da se naoružaju nastavnici i školsko osoblje kako bi se spriječilo daljnje krvoproliće.

– Reći ću jasno i glasno, kao roditelj. Zar ne mislite da naša djeca zaslužuju istu zaštitu kao slavne osobe? Zar ne mislite da naša djeca zaslužuju istu zaštitu kao sportaši? Ili banke? Ili kompanije? Ali i dalje ih ostavljamo nezaštićenima – rekla je Dana Loesch, inače majka dvojice sinova.

“Sladunjava zabrinutost”

No, njih je, koje li ironije, odlučila sa suprugom Chrisom Loeschom školovati kod kuće u Dallasu.

Očito po onoj kršćanskoj “tko se mača laća, od mača i pogiba”, Loeschovoj se dogodilo da se i sama našla na udaru anonimnih prijetnji, pa se lani sa suprugom i sinovima morala presliti u drugi dom.

– Nisam tužna zbog toga, nego sam i dalje odlučna u svojim uvjerenjima. Tko zna, možda će jednom i drugi htjeli nadvladati političke i ideoloske razlike i prestati glumiti sladunjavu zabrinutost.  

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije