Thaçi poslije susreta s Erdoğanom

Kosovo i Turska će dodatno jačati strateško partnerstvo

20.09.2020.
u 19:50

Erdoğanov kabinet je priopćio kako su dva predsjednika danas doručkovala u Paviljonu Vahdetin, rezidenciji šefa turske države

Predsjednik Kosova Hashim Thaçi  izjavio je posle sastanka s turskim predsednikom Recepom Tayyipom Erdoğanom u Istanbulu da dvije države imaju prijateljske odnose i da će dodatno jačati strateško partnerstvo.

- Zahvalan sam predsjedniku Erdoğanu na toplom prijmu i produktivnom razgovoru o svim pitanjima od zajedničkog interesa, uključujući bilateralnu saradnju, regionalne i globalne teme, napisao je Thaçi na Twitteru.

Erdoğanov ured je priopćio kako su dva predsjednika danas doručkovala u Paviljonu Vahdetin, rezidenciji šefa turske države.

Kabinet turskog predsjednika nije iznio detalje sastanka, prenosi Anadolija.

Turska, jedna od prvih zemalja koja je priznala nezavisnost Kosova 2008. godine, kritikovala je prije dvije nedjelje odluku Prištine da se obveže na uspostavljanje diplomatskih odnosa sa Izraelom i najavu kako će otvoriti ambasadu u Jerusalimu.

Na međusobno priznanje s Izraelom, Priština se obvezala washingtonskim dogovorom Srbije i Kosova, 4. rujna u Bijeloj kući. Taj dokument je u ime Kosova potpisao premijer Avdulah Hoti.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?