ECDC objavio

Korona izvan kontrole: Cijela Europa u tamnocrvenome

ECDC
03.02.2022.
u 17:44

Prošlog tjedna je gotovo cijela Europa bila tamnocrvena, iznimke su bile manja područja u Poljskoj i Rumunjskoj. Sada se i tamo pogoršala situacija

Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti objavio je novu, ažuriranu koronakartu (ECDC) prema kojoj je cijeli kontinent u tamnocrvenoj boji koja označava najviši rizik od zaraze.

Prošlog tjedna je gotovo cijela Europa bila tamnocrvena, iznimke su bile manja područja u Poljskoj i Rumunjskoj. Sada se i tamo pogoršala situacija tako da je cijela Europa u potpunosti u najgoroj mogućoj situaciji što se tiče širenja zaraze prema metodologiji ECDC-a.

Karta prikazuje 14-dnevnu zarazu na 100.000 stanovnika te tako rangira regije pojedinih država po stupnju rizika, piše Tportal.hr

Crvena boja označava područja na kojima je 14-dnevna stopa od 75 do 200 s udjelom pozitivnih većim od četiri posto, kao i ona u kojima je 14-dnevna stopa zaraženih od 200 do 500. Tamnocrvena područja su ona u kojima je 14-dnevna stopa veća od 500.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije