Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Svijet

Konačno otkriveno tko će graditi pristupne ceste Pelješkom mostu

Južnu pristupnu cestu gradit će grčki Avax, a sjevernu dionicu austrijski Strabag.
26. srpnja 2019. u 17:18 0 komentara 456 prikaza
Foto: HC

Hrvatske ceste donijele su danas odluku da stonsku obilaznicu, poddionice Sparagovići – Prapratno i Prapratno – Doli gradi grčki Avax. Riječ je o drugom, južnom dijelu pristupnih cesta Pelješkom mostu, dužine 18 kilometara. Procijenjena vrijednost radova bila je 449,1 milijun kuna bez PDV-a, a Avax je ponudio 511,5 milijuna kuna. 

Na tom nadmetanju još je sudjelovao i austrijski Strabag koji je ponudio 569,2 milijuna kuna. Avaxovu ponudu u HC-u su ocijenili ekonomski najpovoljnijom, a Strabag sad ima pravo podnijeti žalbu na tu odluku o odabiru. 

Avax je inače bio odabran i za izvođača radova na nadmetanju za gradnju sjevernog dijela pristupnih cesta Pelješkom mostu, dionice Duboka – Spragovići, no nakon Strabagove žalbe Državna komisija za kontrolu javne nabave tu je odluku poništila pa u HC-u moraju donijeti novu odluku.

Rok je za izgradnju stonske obilaznice 28 mjeseci od dana uvođenja izvođača radova u posao. 

Hrvatske ceste donijele su i novu odluku o odabiru za dionicu Duboka - Sparagovići, a nju bi trebao graditi Strabag koji je ponudio 478,3 milijuna kuna. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.