policija objavila

Kod 13-godišnjaka u Njemačkoj pronađeni eksplozivi, istraživao masovne napade

policija njemačka
18.01.2023.
u 08:29

Istražitelji su u vrlo kratkom roku doznali za internetske razgovore i planove osumnjičenih i uočili konkretnu opasnost. Navodno su već imali na umu određenu lokaciju

Nakon otkrića eksploziva kod dvoje 13-godišnjaka u Gornjem Palatinatu, njemačka policija objavila je kako postoji sumnja da su djeca s eksplozivom planirala težak zločin.

Glasnogovornik policije rekao je u utorak da je jedan od dvojice osumnjičenih navodno pretraživao internet o masovnim napadima. Djeca su zadržana u psihijatrijskoj bolnici, pišu njemački mediji.

Jedan od dječaka se primjerice javljao u chat grupe o masovnim napadima i ispitivao gdje obično krene po zlu u takvim napadima te kako izbjeći zaustavljanje počinitelja. Prema policijskom izvješću, 13-godišnjak je navodno uložio veliki napor u istraživanje takvih napada, prenosi Index.hr.

Istražitelji su u vrlo kratkom roku doznali za internetske razgovore i planove osumnjičenih i uočili konkretnu opasnost. Navodno su već imali na umu određenu lokaciju. Da su se planovi proveli, više bi ljudi bilo u ozbiljnoj opasnosti, rekao je glasnogovornik policije. U ponedjeljak su stoga temeljem sudskog naloga pretražena tri stana. Policajci su pronašli eksploziv i druge zabranjene predmete te zaplijenili mobitele i računala.

Eksploziv je bio kod rođaka koji, prema trenutnom stanju istrage, nije bio upleten u planove maloljetnika. Protiv muškarca se provodi istraga zbog mogućeg kršenja zakona o eksplozivu. Vlasti pretpostavljaju da je muškarac ilegalno s radnog mjesta odnio eksplozivni materijal kući.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije