kritika

Kinez oštro prema Talijanima: Ne znam mislite li vi uopće

20.03.2020.
u 15:31

Potpredsjednik Crvenog križa Kine Sun Shuopengu, a nakon što je promotrio stanje u Milanu kritizirao nepoštivanje karantene: vrijeme mora stati, poručio je

Sun Shuopeng, potpredsjednik Crvenog križa Kine u posjetu je Milanu, a nakon što je promotrio stanje u gradu održao je konferenciju za novinare  te uputio  vrlo oštru kritiku na ra račun Talijana. 

"Ne znam mislite li vi uopće...  Sada morate zaustaviti vrijeme! Shvatite, svaki građanin mora biti uključen u borbu protiv koronavirusa. 

Odmah zaustavite sve ekonomske aktivnosti i smanjite mobilnost ljudi. Svi biste trebali ostati kod kuće, ljudski životi su najbitniji '', rekao je Sun Shuopeng, koji je u Italiji, čini, ostao šokiran onim što je vidio i načinom primjene karantene.  Vrlo ste ležerno shvatili karantenu, kazao je  - javni prijevoz i dalje radi, ljudi se i dalje kreću, i dalje idete na večere i zabavljate se u hotelima, ne nosite maske. 

'Situacija u Lombardiji trenutačno je  slična onoj koju smo mi prije dva mjeseca imali u Wuhanu, epicentru koronavirusa. U Wuhanu, koji je mjesec dana bio u strogoj karanteni, napokon se bilježi trend pada broja zaraženih koronavirusa, kazao je Shuopeng, morate djelovati, odmah i sad, poručio je kineski predstavnik Crvenog križa.

Inače, broj  umrlih od koronavirusa u Italiji premašio je broj žrtava u Kini. i još uvijek nema   znakove jenjava krize. Kako pišu talijanski mediji, još nije dosegnut vrhunac epidemije, iako broj  zaraženih na dnevnoj bazi pokazuje trendove stagnacije. 

Talijanske vlasti, predsjednik, premijer i ostali dužnosnici neprestano apeliraju  na građane da ne izlaze iz kuća i poštuju karantenu, no mjere koje donose poprilično kasne.

Primjerice,  tek jučer su odlučili da  recepti ne moraju biti u fizičkom obliku te da građani po njih ne moraju najprije ići liječniku opće prakse, uveli su kodove putem kojih će moći dobiti lijek bez papirnatog recepta. Što znači da su Talijani sve do sada odlazili liječnicima po recepte pa tek onda u ljekarne, to je bio opravdan razlog za izlazak iz karantene. Slučaj papirnatih recepata tek je  jedna sitnica u nizu mjera koje tek sada donose.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?