otputovali iz Hrvatske

Kineski sportaši se zaštitili od glave do pete, svi su bili u bijelim odijelima

Čitatelj 24sata
17.07.2020.
u 19:15

Zrakoplov Croatia Airlinesa poletio je danas prema Tianjinu s grupom od 120 mladih kineskih sportaša pekinškog sveučilišta koji su boravili u Hrvatskoj. 

- Bilo ih je baš čudno vidjeti, svi su bili u bijelom i pod jakom zaštitnom opremom, rekao je za 24sata.hr jedan od radnika Zračne luke Franjo Tuđman u Zagrebu. 

Naime, u zajedničkoj koordinaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, nacionalnog avioprijevoznika Croatia Airlinesa i turističke agencije Ban Tours jučer je obavljen komercijalni repatrijacijski let između Zagreba i kineskog grada Tianjina udaljenog stotinjak kilometara od Pekinga. 

- Zrakoplov Airbus320 Croatia Airlinesa poletio je prema Tianjinu jutros u 1 sat s grupom od 120 mladih kineskih sportaša pekinškog sveučilišta, koji su boravili u Hrvatskoj. Bio je to istodobno najdulji let u povijesti Croatia Airlinesa (gotovo 8000 kilometara), koji je obavljen s međuslijetanjem u kazahstanskoj Astani, nakon čega je slijedilo prvo slijetanje zrakoplova hrvatskoga nacionalnog avioprijevoznika u Kinu - priopćili su iz Croatia Airlinesa te su nadodali kako su sve odradili u skladu s mjerama zaštite od pandemije. 

Kako kaže sugovornik 24sata, putnici su se sami odlučili dodatno zaštiti. 

- Na zračnoj luci je obvezno nošenje maski i biti na udaljenosti od najmanje metra, zato je bilo zanimljivo vidjeti tu scenu. Uljepšali su nam smjenu, fino smo se nasmijali - ispričao je sugovornik sa zračne luke. 

Općenito bi putovanje moglo postati znatno drugačije nego do sada: članovi kabinske posade u zaštitnim odijelima, svi putnici s maskama i rukavicama, unutrašnjost aviona se dezinficira prije polijetanja, na svakih pola sata članovi posade dijele sredstva za dezinfekciju ruku, a i u prvoj i biznis klasi samo se još dijele jela koja su zapakirana. Posebno osoblje tijekom čitavog leta vodi računa o higijeni u nužnicima i kuhinji, navodi Deutsche Welle.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?