SVE MANJE ZARAŽENIH

Kina zatvorila bolnicu za koronavirus izgrađenu u samo 10 dana

Reuters
02.03.2020.
u 18:10

Bolnica je zatvorena jer je broj zaraženih drastično pao, odnosno, novozaraženih je bilo manje od 200 u 24 sata što je prvi puta od siječnja

Vlasti u Wuhanu zatvorile su bolnicu koja je izgrađena u samo deset dana zbog koronavirusa. Bolnica je zatvorena nakon što su otpuštena posljednja 34 pacijenta izliječena od koronavirusa, piše RT.

Bolnica je zatvorena jer je broj zaraženih drastično pao, odnosno, novozaraženih je bilo manje od 200 u 24 sata što je prvi puta od siječnja. Izvan provincije Hubei gdje se Wuhan nalazi, tijekom vikenda zabilježeno je samo šest novih slučajeva.

Bolnica je jedna od 16 izgrađenih u Hubei provinciji nakon što se pojavila epidemija, a u njoj je najmanje 12.000 osoba liječeno.

Ukupno je u Kini koronavirusom Covid-19 bilo zaraženo preko 80.000 ljudi, a so nedjelje navečer preminulo je 2912 osoba. – Ako se ništa posebno ne dogodi, cijela operacija naše bolnice, najveće u Wuhanu, mogla bi završiti s povijesnoj misijom do kraja ožujka – rekao je dr. Zhang Junjian, direktor bolnice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije