SVJETSKA OPASNOST

Kim Jong-un ostvario svoj san?

04.09.2017.
u 15:00

Osim uspješnih prijetnji kojima je paralizirala svijet, koji nema spreman odgovor na sjevernokorejsku opasnost, Sjeverna je Koreja ispunila još jedan davno sanjani cilj

Osim uspješnih prijetnji kojima je uznemirila svijet, a koji nema spreman odgovor na sjevernokorejsku opasnost, Sjeverna je Koreja na čelu s Kim Jong-unom ispunila još jedan davno sanjani cilj.

Nuklearno je oružje, pišu mediji među kojima i Daily Mail, smjestila u dalekosežnu balističku raketu. Tako je sljedećih dana u planu još jedno testiranje oružja, 10 puta opasnijeg i snažnijeg od onog kojim je SAD devastirao Nagasaki i Hirošimu. Nagađa se i kako će interkontinentalno nuklearno oružje unutar 'minijaturne' balističke rakete testirati 9. rujna, na dan kad je osnovana Republika Sjeverna Koreja. Prošle je godine, na isti datum Sjeverna Koreja izvela peti nuklearni pokus, obilježavajući 68 godina otkada je Kim Il-sung došao na vlast.

Podsjetimo, Rusija je upozorila SAD da ne izvede ishitrenu reakciju protiv Sjeverne Koreje koja se lako može pretvoriti u rat nuklearnim oružjem. Ipak, SAD je u dogovoru s Južnom Korejom povukao poteze kojim je antiraketnu obranu (THAAD sustav) rasporedio diljem države koja dijeli neslavnu granicu s republikom čiji se 'neugledni dječak' pretvorio u prvu svjetsku opasnost. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?