Sjeverna Koreja

Kim Jong Un nadzirao probu novog noružanja

Kim Jong Un
17.08.2019.
u 15:41

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un u petak je ponovno nadzirao probu novog naoružanja, javila je u subotu državna novinska agencija Sjevera, KCNA.

Sjeverna Koreja lansirala je barem dvije balističke rakete kratkog dometa u petak, priopćila je južnokorejska vojska, u šestom pokušaju lansiranja oružja od kraja srpnja, komplicirajući napore na ponovnom pokretanju razgovora između Sjedinjenih Država i Sjeverne Koreje oko programa naoružanja Pyongyanga.

Stephen Biegun, američki specijalni izaslanik za Sjevernu Koreju, otputovat će u Japan i Južnu Koreju sljedeći tjedan kako bi koordinirao napore na osiguranju denuklearizacije Sjeverne Koreje, priopćio je u petak State Department.

 Vijest o Biegunovom putu uslijedila je nakon što je američki predsjednik Donald Trump prošle subote priopćio kako je spreman nastaviti blokirane razgovore o denuklearizaciji sa Sjverom, prenosi Reuters.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije