NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Kate Middleton i princ William nakon Charlesovog govora promijenili titule

princ wiliam i kate
Reuters/Pixsell
09.09.2022.
u 21:01

"S Catherine pokraj sebe, naš novi princ i princeza od Walesa će, znam, nastaviti nadahnjivati i voditi naše nacionalne razgovore, pomažući da se oni s margina dovedu u središte gdje se može pružiti vitalna pomoć", rekao je kralj Charles

Princ William i Kate Middleton promijenili su titule na profilima na društvenim mrežama nakon govora kralja Charlesa koji ih je prozvao novim princom i princezom od Walesa.

Na njihovim službenim profilima na društvenim mrežama sada su nevedene titule princa i princeze od Walesa. Kraljevski par je nakon smrti kraljice već jednom promijenio titule u vojvodu i vojvotkinju od Cornwalla i Cambridgea.

Kralj Charles u svom govoru otkrio je da će njegov sin William postati princ od Walesa.

"Kao moj nasljednik, William sada preuzima škotske titule koje su mi toliko značile. On me nasljeđuje kao vojvoda od Cornwalla i preuzima odgovornosti za Vojvodstvo Cornwall koje sam preuzeo prije više od pet desetljeća", kazao je.

"S Catherine pokraj sebe, naš novi princ i princeza od Walesa će, znam, nastaviti nadahnjivati i voditi naše nacionalne razgovore, pomažući da se oni s margina dovedu u središte gdje se može pružiti vitalna pomoć", dodao je, prenosi Klix.

William i Middleton, koji su do smrti kraljice nosili titulu vojvode i vojvotkinje od Camebridgea, što im je na dan vjenčanja u travnjuv 2011. dodijelila upravo Elizabeta, prvo su postali vojvoda i vojvotkinja od Cornwalla i Cambridgea.

Inače, titulu vojvode od Cornwalla tradicionalno nosi najstariji sin vladajućeg britanskog monarha, dok njegova supruga nosi titulu vojotkinje.

Titula princa od Walesa obično se daje muškom nasljedniku, a morao je dodijeliti suvereni vladar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?