Katalonija

Katalonski sud oslobodio organizatore referenduma o nezavisnosti

22.09.2017.
u 18:40

Sudac regionalnog suda u Kataloniji naredio je puštanje na slobodu uz mjere zabrane za šest osoba uhićenih u okviru obračuna španjolskih vlasti s organizacijom referenduma o neovisnosti Katalonije planiranog za 1. listopada.

U priopćenju ovog regionalnog pravosudnog tijela navodi se da je njih šestero odbilo svjedočiti kada su u petak izvedeni pred suca, javlja AP. Još nekoliko osoba je uhićeno u srijedu, ali su kasnije puštene.

U priopćenju se dodaje da je ovih šest osoba i dalje pod istragom za neposluh, zlouporau ovlasti i pronevjeru, te će se morati pojaviti pred sudom svaki tjedan..

Među njima su Josep Maria Jove, generalni tajnik za ekonomske poslove ove regije i pomoćnik potpredsjednika Katalonije Oriol Junqueras.

U protekla 24 sata tisuće ljudi je prosvjedovali  zbog uhićenja ovih dužnosnika, te su ove demonstracije okončane nakon vijesti o oslobođenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije