Nacionalna sigurnost

Kanada će pooštriti pravila o stranim ulaganjima

kanada
08.12.2022.
u 09:20

Champagne je rekao i da će ažurirani ICA pomoći Kanadi da nastavi odlučno djelovati kada ulaganja prijete njezinoj nacionalnoj sigurnosti.

Kanada je u srijedu predložila zakon kojim bi se pooštrila pravila o stranim ulaganjima u zemlji i koja bi pomogla vladi da se bolje nosi s "promjenjivim prijetnjama koje mogu proizaći iz stranih ulaganja".

Predložene izmjene i dopune kanadskog zakona o ulaganjima-ICA uključuju ovlasti za nametanje uvjeta tijekom nacionalne sigurnosne revizije stranih ulaganja i strože kazne za nepoštivanje, izjavio je kanadski ministar industrije Francois-Philippe Champagne, prenosi Hina.

Champagne je rekao i da će ažurirani ICA pomoći Kanadi da nastavi odlučno djelovati kada ulaganja prijete njezinoj nacionalnoj sigurnosti.

Predložene izmjene i dopune ICA-e osmišljene su da provjeru ulaganja u nacionalnu sigurnost učine "učinkovitijom i fleksibilnijom".

Kanada je prošlog mjeseca zatražila od tri kineske tvrtke da se odreknu svojih ulaganja u kanadske ključne minerale nakon revizije nacionalne sigurnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?