Ivan Grbešić potvrdio

Kanada će dopustiti Hrvatskoj da osnuje biračka mjesta u toj zemlji

Foto: Facebook
12.06.2020.
u 17:48

Ovo je sjajan dan za demokraciju - a još jedan primjer kada Hrvati rade zajedno, mogu postići pozitivne rezultate. Nema predaje!, napisao je Grbešić.

Prdsjednik Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan RH Ivan Grbešić objavio je danas na svojoj službenoj Facebook stranici kako će Kanada dopustiti Hrvatskoj da osnuje svoja biračka mjesta u toj zemlji. 

- Nakon daljnjih razmatranja i razgovora, saznali smo da će kanadska Vlada ipak izdati dozvolu Hrvatskoj da osnuje svoja biračka mjesta u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Kanadi - Generalnom konzulatu RH u Mississaugi za hrvatske parlamentarne izbore koji će se održati 5. srpnja 2020. godine. U ime hrvatskih državljana koji žive u Kanadi i kao predsjednik Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH, želim se zahvaliti kanadskom ministru vanjskih poslova François-Philippeu Champagneu i Global Affairs Canada, članovima kanadskog parlamenta koji su podržali izmjenu odluke (posebno zastupniku Bobu Bratini koji je odigrao vodeću ulogu) kao i hrvatskom veleposlaniku u Ottawi, Vici Skračiću, za njihove uloge u osiguravanju da možemo iskoristiti svoje demokratsko (i ustavno) pravo glasa, uz propisane mjere socijalnog distanciranje, među ostalim. Posebna hvala svima onima koji su stupili u kontakt sa svojim članovima kanadskog parlamenta i doprinijeli ovom pitanju pred našim izabranim zastupnicima u Parlamentu i državnim dužnosnicima u Global Affairs Canada, napisao je Grbešić. 

- Ponosan sam što se Kanada i Kanađani čvrsto zalažu za zaštitu demokratskih prava i nadam se da će ovo poslužiti kao primjer funkcioniranja demokratskog procesa. Ovo je sjajan dan za demokraciju - a još jedan primjer kada Hrvati rade zajedno, mogu postići pozitivne rezultate. Nema predaje!, dodao je Grbešić.

Daljnje informacije o procesu koji se odnosi na izbore objavit će hrvatski diplomatski predstavnici u Kanadi tijekom narednih dana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije