Britanski premijer

Johnson: Rusija mora prestati s "destabilizirajućim aktivnostima"

Boris Johnson
19.01.2020.
u 20:45

Britanski premijer Boris Johnson poručio je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, s kojim se sastao na marginama konferencije o Libiji u Berlinu u nedjelju, da Rusija mora prestati s "destabilizirajućim aktivnostima" ako želi normalizirati odnose s Velikom Britanijom.

Johnson je rekao da neće doći do "normalizacije naših bilateralnih odnosa dok Rusije ne prestane s destabilizirajućim aktivnostima koje prijete Ujedinjenom Kraljevstvu i njegovim saveznicima te podrivaju sigurnost naših građana i našu kolektivnu sigurnost", stoji u priopćenju ureda britanskog premijera.

Johnson je ponovio britansku poziciju o napadu u Salisburyju iz 2018., kada su bivši ruski dvostruki agent Sergej Skripalj, i njegova kći Julija, otrovani kemijskom supstancom, za koju su britanske vlasti rekle da je ruskog podrijetla.

U priopćenju se taj događaj spominje kao "bezobzirno korištenje kemijskog oružja i besramni pokušaj ubojstva nevinih ljudi na britanskom teritoriju".

Ruska novinska agencija TASS također je potvrdila da se Putin sastao s Johnsonom.

TASS navodi da je Putin razgovarao s Johnsonom i predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen o "pitanjima bilateralnih odnosa, kao i međunarodnim problemima, uključujući situaciju u Libiji".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije