britanski premijer

Johnson: Europa se suočava s 'najopasnijim trenutkom'

Boris Johnson
10.02.2022.
u 19:02

Europa se suočava s "najopasnijim trenutkom" u svojoj "najvećoj sigurnosnoj krizi" desetljećima, izjavio je Boris Johnson.

Govoreći u Bruxellesu, britanski premijer je rekao da se nada da bi "snažno odvraćanje" i "strpljiva diplomatija" mogli pronaći put kroz krizu, ali da su ulozi "veoma visoki", javlja BBC. 

Rusija poriče da planira invaziju, ali je rasporedila 100.000 vojnika na granici Ukrajine.

Johnson je danas u posjetu Poljskoj kako bi iskazao podršku NATO saveznicima.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare s generalnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom, premijer je rekao kako ne vjeruje da je Rusija još donijela odluku hoće li napasti Ukrajinu, ali nije navodio detalje o toj informaciji.

Upitan hoće li Ujedinjeno Kraljevstvo razmisliti o daljnjoj podršci Ukrajini, uključujući vojnu podršku ako Rusija izvrši invaziju, Johnson je rekao da će "razmotriti što više može".

- Moguće je, ne želim to isključiti, ali u ovom trenutku mislimo da je paket pravi - rekao je.

U sklopu diplomatskih aktivnosti Ujedinjenog Kraljevstva, ministrica vanjskih poslova Liz Truss također je u Moskvi kako bi se sastala sa svojim ruskim kolegom Sergejem Lavrovom, dok će ministar obrane Ben Wallace otputovati u Rusiju u petak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?