PREDNOST IMAJU ŠKOLE

Johnson danas predstavlja plan izlaska Britanije iz lockdowna

22.02.2021.
u 12:41

Britanski premijer Boris Johnson danas će predstaviti plan izlaska iz lockdowna koji je uveden zbog sprečavanja širenja Covid-19 u pokušaju da postupno ponovno otvori teško oštećenu ekonomiju vrijednu tri bilijuna dolara.

Velika Britanija se nada da će njena, jedna od najbrže uvedenih cjepivnih kampanja u svijetu pomoći oporavku ekonomije.

S više od 120.000 smrtnih slučajeva, Velika Britanija je peta država u svijetu s najvećim brojem smrtnih slučajeva i doživjela je najveći ekonomski pad u više od 300 godina, prenosi Reuters.

Ali brzi početak uvođenja vakcine uz skoro dvomjesečni strogi lockdown znači da Johnson sada može postupno ublažavati ograničenja, dajući prednost povratku u škole i druženju ljudi na otvorenom.

"Naše odluke donijet će se s najnovijim podacima u svakom koraku, a mi ćemo biti oprezni prema ovom pristupu kako ne bismo poništili napredak koji smo do sada postigli", reći će on u obraćanju koje je ranije objavio njegov ured.

Pod pritiskom i političara iz vlastite konzervativne stranke da ponovno pokrene ekonomiju, i znanstvenih savjetnika koji se plaše ponovne pojave virusa ako dođe do prebrzog ukidanja mjera, Johnson treba d donosi teške odluke, navodi Reuters.

Posljednjih mjeseci je bio na puno većem oprezu, a njegov ministar zdravstva Matt Hancock rekao je u nedjelju da će svako ublažavanje, poput ponovnog otvaranja škola 8. ožujka, biti praćeno nekoliko tjedana kako bi se otkrio utjecj na širu populaciju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?