'Gubimo. Pretrpani smo'

Je li ovaj grad novi Bergamo? Liječnici na prvoj crti bijesni

sveučilišna bolnica chu liege
PIXSELL
24.10.2020.
u 08:19

Desetkovano bolničko osoblje, dijelom pozitivno na koronavirus, vodi izgubljenu bitku u belgijskom gradu Liegeu u drugom valu zaraze koronavirusom u Europi. To je drugi put da je Belgija među najpogođenijim europskim zemljama koronavirusom. Dosad je na 11,5 milijuna stanovnika imala više od 270 tisuća zaraženih i 10.500 umrlih.

Prema posljednjim podacima, Bruxelles i Valonija, frankofona regija čiji je Liege najmnogoljudniji grad, sada su epicentri pandemije. Ponovni gubitak kontrole nad širenjem zaraze izaziva tihi bijes u onima koji su na prvim crtama borbe protiv virusa u sveučilišnoj bolnici CHU Liege, smještene u srednjovjekovnom dijelu grada.

Razbarušene kose i umornih očiju Benoit Misset, šef jedinice za intenzivnu njegu, važe riječi dok objašnjava svakodnevne posljedice virusa na njegovu bolnicu.

"Gubimo. Pretrpani smo. Ogorčeni smo jer smo znali dva mjeseca da će se to dogoditi, a odluke nisu donesene na vrijeme", rekao je za agenciju France Presse.

Hodnik njegovog odjela za covid-19 prepun je zaposlenika i pacijenata, a bolničke sobe napunile su se brže nego u prvoj eksploziji širenja zaraze od ožujka do svibnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?