Roditelji pripadnika ISIL-a iz Engleske:

Jadnik ništa ne vidi, a zabranili su nam da mu pošaljemo novac za nove naočale

džihadist
07.02.2016.
u 18:32

Roditelji engleskog džihadista Jacka Lettsa uhićeni su nakon što je policija otkrila njihov plan da pošalju novac svome sinu koji se bori za ISIS u Iraku. Letts je čisti Englez, odgojen u kršćanskoj obitelji, ali kad je navršio 18 godina poslao je poruku svojim roditeljima da ide studirati u Kuvajt. Međutim, njemu Kuvajt i studiranje arapskog nije bilo ni na kraj pameti. Odmah je otišao u Irak gdje je stao na prvu liniju fronte. Britanski mediji su mu odmah prišili nadimak - Džihadi Jack. Poslije se Letts odselio u irački grad Faludžu, promijenio Ime u Ibrahim i oženio Iračanku s kojom je dobio i sina.

Njegovi roditelji u Engleskoj su izvan sebe. U emotivnom razgovoru za Channel 4, Sally i John Lettssu priznali da su pali u stanje šoka kada su saznali gdje im se nalazi sin, ali sada su ljuti na engleske vlasti koje im ne dopuštaju da Jacku pošalju novac u Irak.

- Meni je to nevjerojatno. Ne daju nam da mu pomognemo, da mu pošaljemo pokoju funtu... Ne razumijem kako ne shvaćaju da ćemo ga pokušati izbaviti iz tog pakla... - rekao je John koji je dodao da Jack ima dijagnosticiran opsesivno-kompulzivni poremećaj.

 
- Uopće ne znamo gdje je. Ali znamo da ima problema s vidom, a ja mu samo želim poslati novac da kupi nove naočale. Jadnik ništa ne vidi, a koji roditelj bi odbio pomoći svome djetetu?

John, inače poljoprivrednik, u razgovoru za Channel 4 otkrio je što ga najviše muči, prenosi Prvi.tv

- Bojim se da neće iz tog pakla izaći živ. To je najgori osjećaj na svijetu - rekao je John, a njegova supruga Sally je dodala.

- Totalno smo bespomoćni. Naše dijete je tamo, a nitko mu ne želi pomoći. Još je ovisan o nama. Šalje nam poruke da je gladan, da mu je gadno i da ništa ne vidi. Jednostavno, ne razumijem zašto nam ne daju da mu pomognemo... - rekla je Sally koji je uvjerena da Jack na Bliskom istoku nikome nije naudio, prenosi jutarnji.hr.

- Pokažite mi neki dokaz da je nešto ružno napravio i ja ću prva priznati da je Jack terorist. Ne samo to, prva ću priznati i prva ću ga prijaviti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije