Bivši šef MI6:

Izlazak iz EU učinio bi Veliku Britaniju sigurnijom

velika britanija
24.03.2016.
u 14:11

Velika Britanija mogla bi biti sigurnija zemlja ako glasa za izlazak iz EU-a jer će imati veću kontrolu nad imigracijom, rekao je bivši šef britanske obavještajne službe MI6 Richard Dearlove.

Njegovi komentari, objavljeni samo dva dana nakon napada u Bruxellesu, suprotni su stavu premijera Davida Camerona koji je tvrdio kako će Velika Britanija biti slabija i nesigurnija ako izađe iz EU-a.

Dearlove, ravnatelj tajne obavještajne službe od 1999. do 2004., rekao je kako bi napuštanje EU-a moglo biti korisno u sigurnosnom smislu.

"Brexit bi donio dvije potencijalno važne sigurnosne koristi: mogućnost odbacivanja europske konvencije o ljudskim pravima... i još važnije, veću kontrolu nad imigracijom iz EU-a".

Napadi u Bruxellesu potaknuli su debatu u Velikoj Britaniji o tome treba li ostati u Europskoj uniji uz tvrdnje da politika otvorenih granica dopušta da se događaju ubojstva. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?