užas

Irska: Ostaci beba ispod katoličkog doma za žene

gfdfdfhg
03.03.2017.
u 18:45

U podzemnim komorama bivšeg doma za nevjenčane majke u Irskoj pronađena je "znatna" količina ljudskih ostataka, prenosi Independent.

Komisija za istraživanje zlostavljanja u takozvanim crkvenim domovima za majke i bebe provodi iskopavanje u bivšoj instituciji katoličke crkve u Tuamu.

Iz komisije su izjavili sa su "šokirani" otkrićem "znatnih količina ljudskih ostataka" u barem 17 od 20 podzemnih komora koje iskopavaju posljednjih nekoliko tjedana.

"Pronađeni ostaci kreću se od 35 fetalnih tjedana starosti sve do 2 ili 3 godine starih beba", izjavila je komisija.

Dom u Tuamu radio je između 1925. i 1961. godine, a velik broj ostataka najvjerojatnije potječe iz pedesetih.

U izjavi komisije stoji: "Šokirani smo ovim otkrićem i nastavljamo istraživati tko je odgovoran za ovakvo odlaganje ljudskih ostataka".

Komisija je formirana prije dvije godine kako bi istražila zatvorene vjerske institucije koje su primale trudne majke.

Istraživali su visoku stopu smrtnosti u domovima za majke i bebe u nekoliko desetljeća 20. stoljeća, praksu pokapanja u domovima te tajna i ilegalna posvajanja i testiranja cjepiva na djeci.

Istraga je pokrenuta nakon otkrića ostataka 796 beba u jednom od domova u istom irskom gradu. Vjeruje se da izvan Tuama postoje još tri doma u kojima se nalazi 3 200 ostataka novorođenih beba. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?