sud u Maleziji

Imenovane još četiri osobe osumnjičene za ubojstvo polubrata Kim Jong-una

12.10.2017.
u 14:53

Četiri osobe, osumnjičene pored Indonežanke Siti Aisyah i Vijetnamke Doan Thi Huong za ubojstvo polubrata sjevernokorejskog vođe, u četvrtak su prvi put identificirane na sudu u Maleziji gdje se vodi postupak protiv ove dvije žene.

One su u ožujku optužene zajedno s ove četiri tada neimenovane osobe za ubojstvo Kim Jong-nama na međunarodnoj zračnoj luci u Kuala Lumpuru 13. veljače, izvještava Reuters.

Ove četiri osobe su imenovane kao gospodin Chang, gospodin Y., James i Hanamori, također poznat kao "Dedo" ili "Ujko", kazao je sudu policajac Wan Azirul Nizam Che Wan Aziz, govoreći o nalazima istrage.

Wan Azirul je rekao da je gospodin Y. identificiran na video snimci na kojoj ulazi na zračnu luku sa ženom koja liči na Huong.

Huong i Siti Aisyah su optužene za ubojstvo Kim Jong-nama nanošenjem na njegovo lice kemijskog otrova VX koji su zabranile Ujedinjeni narodi. 

- Na osnovu moje istrage, gdin Y. je osoba koja je nanijela tekućinu na drugu optuženu - rekao je Wan Azirul, govoreći o Huong.

Gospodin Chang je viđen na drugom video snimku sa Siti Aisyah u restoranu na zračnoj luci, kazao je Wan Azirul.

Hanamori je dao instrukcije gospodinu Y., dok je James "regrutirao" Siti Aisyah, naveo je Wan Azirul, ne otkrivši više detalja.

On nije rekao jesu li ova četiri osumnjičena Sjevernokorejci ili su to iste četiri osobe za koje je malezijska policija priopćila da su na dan ubojstva napustili Kuala Lumpur i otišli u Pyongyang.

Malezija je raspisala Interpolovu crvenu tjeralicu za četiri osobe koje su pobjegle, identificirane kao Sjevernokorejci Ri Ji Hyon, Hong Song Sac, O Jong Gil i Ri Jae Nam.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije