potrebno za isplatu mirovine

HZMO poslao važnu obavijest korisnicima hrvatske mirovine koji žive u inozemstvu

10.09.2021.
u 07:18

Korisnicima za koje nisu razmijenjeni podaci elektroničkim putem, kao i korisnicima koji prebivaju u državama s kojima nije uspostavljena razmjena podataka potrebnih za isplatu mirovine – njima su poštom na kućne adrese 3. rujna poslane tiskanice potvrde o životu

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) obavještava korisnike hrvatske mirovine koji žive u inozemstvu (sve države osim BiH, Srbije, Kosova i SR Njemačke) da su elektroničkim putem razmijenjeni podaci potrebni za redovitu isplatu mirovina.

Korisnici za koje su na navedeni način razmijenjeni podaci ne trebaju u 2021. godini dostaviti popunjenu, potpisanu i ovjerenu tiskanicu potvrde o životu. 

Međutim, korisnicima za koje nisu razmijenjeni podaci elektroničkim putem, kao i korisnicima koji prebivaju u državama s kojima nije uspostavljena razmjena podataka potrebnih za isplatu mirovine – njima su poštom na kućne adrese 3. rujna poslane tiskanice potvrde o životu za 2021. godinu.

Radi nastavne isplate mirovine iz hrvatskog osiguranja korisnici trebaju potvrdu o životu popuniti, potpisati i ovjeriti kod nadležnog tijela te dostaviti Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje do 31. listopada 2021.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?