investicije

Huawei gradi tvornicu za 5G opremu na istoku Francuske, prvu tog tipa izvan Kine

17.12.2020.
u 21:41

Kineski telekomunikacijski div Huawei izgradit će na istoku Francuske postrojenje za proizvodnju opreme vezane prije svega za tehnologiju 5G, prvu svoju tvornicu tog tipa izvan Kine, objavila je u četvrtak kompanija. U pogon će biti uloženo minimalno 200 milijuna eura i u prvo će se vrijeme zaposliti 300 ljudi. Proizvodit će se tehnološka rješenja za mobilne mreže za čitavo europsko tržište, kaže kompanija, prenosi Tportal.hr.

Prema Huaweiju, tvornica u u Brumathu, gradiću koji se nalazi desetak kilometara sjeverno od Strasbourga gdje već postoji velika trgovačka zona, trebala bi proizvoditi opremu u vrijednosti od milijardu eura godišnje.

"S tom tvornicom smještenom na europskom raskrižju, Huawei će obogatiti svoju već snažnu nazočnost na kontinentu gdje već ima 23 centra za istraživanje i razvoj, više od 100 partnerskih sveučilišta, više od 3100 dobavljača i uspješan lanac opskrbe", navela je kineska kompanija.

Predsjednik regionalnog vijeća regije Grand Est Jean Rottner ocijenio je da je izgradnja prve Huaweijeve takve tvornice za proizvodnju izvan Kine u Brumathu odlična vijest koja "govori o ekonomskoj dinamici te regije".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije