Andreja Metelko Zgombić

Hrvatska u listopadu organizira donatorsku konferenciju za razminiranje Ukrajine

deminiranje
30.05.2023.
u 21:03

Hrvatska u listopadu namjerava organizirati donatorsku konferenciju za razminiranje Ukrajine, izjavila je u utorak u Bruxellesu državna tajnica u ministarstvu vanjskih poslova Andreja Metelko Zgombić.

 “Informirala sam kolege da Hrvatska u listopadu namjerava organizirati donatorsku konferenciju za razminiranje Ukrajine”, izjavila je Metelko Zgombić nakon sastanka Vijeća za opće poslove, koje čine ministri za europske poslove država članica.

 “Želimo imati što veći broj sudionika na toj konferenciji. Blisko surađujemo s ukrajinskom stranom jer mi znamo koliko je razminiranje važno za bilo kakav oporavak svake zemlje, a Hrvatska u tome nažalost ima ekspertizu i bogato iskustvo", rekla je.

  Jedna od tema ministarskog sastanka bila je priprema za sljedeći samit čelnika EU-a koji će se održati krajem lipnja i na kojem će Ukrajina biti na dnevnom redu.

 Metelko Zgombić je rekla da se Hrvatska zauzima za to da zločini počinjeni u Ukrajini ne prođu nekažnjeno.

“Hrvatska jako dobro zna koliko je važno procesuirati zločin agresije i mi zajedno s drugim državama koje misle isto radimo na tom tragu”, rekla je Metelko Zgombić, dodajući da postoji i potreba za osnivanje međunarodnog sud za zločin agresije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije