Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Svijet

Hrvatska poslala notu Sloveniji i UN-u: Arbitražni sporazum za nas više ne vrijedi

Slovenija je obaviještena "kako su se stekli uvjeti za prestanak Sporazuma o arbitraži između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije zbog bitne povrede odredbi Sporazuma o arbitraži od strane Republike Slovenije
31. srpnja 2015. u 08:21 0 komentara 204 prikaza
prisluškivanje
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Hrvatska je, doznajemo, poslala službenu notu Sloveniju, ali i glavnom tajniku Ujedinjenih naroda, koji je čuvar Sporazuma, da za nju od četvrtka više ne vrijedi Sporazum o arbitraži.

Slovenija je obaviještena "kako su se stekli uvjeti za prestanak Sporazuma o arbitraži između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije  zbog  bitne povrede odredbi Sporazuma o arbitraži od strane Republike Slovenije, sukladno pravilima Bečke konvencije o pravu međunarodnih ugovora".

U svojoj notifikaciji Republika Hrvatska je naznačila povrede počinjene od slovenske strane zbog kojih svrha i predmet Sporazuma o arbitraži ne mogu biti ispunjeni.

Hrvatska je ujedno obavijestila Sloveniju da od četvrtka prestaje s primjenom Sporazuma o arbitraži, te da je o svojoj notifikaciji obavijestila i glavnog tajnika Ujedinjenih naroda, koji je depozitar Sporazuma o arbitraži.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.