Kupovina na crno

Hrvati se 'kljukaju' otrovnim tabletama: Žele bolju erekciju

tablete
10.03.2016.
u 17:48

Lažne tablete za potenciju sadrže smrvljenu ciglu i pesticide

Carinici u Hrvatskoj su zaplijenili ilegalne tablete i gel za bolju erekciju koje Hrvati masovno kupuju na crno. 
- Mnogo pacijenata mi govori da na svoju ruku i na crno nabavlja Kamagru za potenciju. No ne znaju pritom kakvim se opasnostima izlažu, kaže to psihijatar dr. Goran Arbanas, predsjednik Hrvatskog društva za seksualnu terapiju, pojašnjavajući pritom da je broj korisnika Kamagre s crnog tržišta znatno prestigao broj korisnika ilegalne Viagre i ostalih lijekova za potenciju, a razlog je cijena.

Tableta Kamagre može se kupiti već za 20 kuna, a cijena ostalih tableta za potenciju u prosjeku je oko 70 kuna. Na graničnom prijelazu Gunja carinski službenici prekjučer su zaplijenili 199 komada Kamagra oralnoga gela te 48 kutija Kamagra tableta, piše 24sata.hr.

Problem je, kaže dr. Arbanas, što kupujući na crno, korisnik zapravo kupuje mačka u vreći. Iako na kutiji Kamagre piše da je unutra sildenafil, djelatna tvar ista kao u Viagri, realno unutra može biti bilo što, pa i supstancije opasne za zdravlje. U Velikoj Britaniji otkriveno je da lažne tablete za potenciju sadrže smrvljenu ciglu i pesticide umjesto onoga što piše na omotu.

Osim toga, kaže liječnik, sildenafil u farmakologiji nikad ne dolazi u obliku gela nego se gel preparati mogu naći samo na crnom tržištu. Unatoč svim rizicima Hrvati koji žele bolju potenciju i erekciju najviše nabavljaju upravo Kamagru, što povrđuje i dr. Arbanas prema iskustvima svojih pacijenata. Kamagra, za razliku od Viagre, u Europi i SAD-u nije registrirana kao lijek. Odobrena je jedino u Indiji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?