South China Morning Post

Hong Kong za desetke tisuća građana prvi put uvodi karantenu

22.01.2021.
u 10:39

Hong Kong će uvesti karantenu za desetke tisuća svojih stanovnika radi suzbijanja novog vala epidemije koronavirusa, što je prva takva mjera koju je grad pod kineskom upravom poduzeo od početka pandemije, izvijestio je u petak lokalni list.

South China Morning Post, pozivajući se na neimenovane izvore upoznate sa situacijom, rekao je da će nova mjera biti usmjerena na područja Jordan i Sham Shui Po koji pokrivaju mali, ali gusto naseljeni dio poluotoka Kowloon.

U četvrtima se nalaze mnogi stariji stanovi u kojima bi se virus mogao lakše širiti.

Zdravstvene vlasti u gradu od 7,5 milijuna stanovnika najprije su prošli petak izolirale četiri stambena bloka na tom području, zaustavljajući ljude da ulaze ili izlaze iz tih zgrada kako bi osigurali da svi stanovnici budu u karanteni.

Vlada će ukinuti zatvaranje kad svi stanovnici u tom području budu testirani, navodi list.

Hong Kong je do sada registrirao mnogo manje zaraženih od ostalih većih svjetskih gradova, zabilježivši manje od 10.000 slučajeva u posljednjih godinu dana, od kojih je 167 umrlo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?