pritisak raste

Hoće li Britanci napustiti Europsku uniju?

EU
30.01.2016.
u 16:46

Više Britanaca podržava ostanak svoje zemlje u Europskoj uniji nego što ih želi napustiti blok 28-orice, iako je također vidljivo da raste potpora napuštanju Unije, pokazuju u subotu rezultati najnovije ankete, prenosi Reuters.

U anketi ComResa, provedenoj za list Daily Mail, 54 posto ispitanika se izjasnilo za ostanak u EU, dva posto manje nego u prosincu prošle godine. Njih 36 posto je reklo da će glasovati za izlazak zemlje iz Unije, jedan posto više nego u prosincu, dok je 10 posto neodlučeno. 

Premijer David Cameron u petak je u Bruxellesu kazao da prijedlog Europske unije u vezi reformi koje je predložio "nije dovoljno dobar" te da treba još raditi kako bi se postigao dogovor.

Cameron je obećao da će do kraja 2017. organizirati referendum o članstvu u EU. Dogovor s Velikom Britanijom trebao bi biti postignut na summitu EU-a u veljači, a ako ne bude, iduća prilika je summit u ožujku. Ako dogovor ne bude postignut, Cameron je obećao da će lobirati za izlazak iz EU-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?