Bivši agent CIA-e

Hitler lažirao smrt, pobjegao u Argentinu

Adolf Hitler
09.01.2016.
u 16:38

U jednom od dokumenata s kojih je skinuta oznaka "povjerljivo" izražena je zabrinutost zbog toga što Hitlerovo tijelo nije pronađeno i što ne postoji dovoljno dokaza o njegovoj smrti

Njemački firer i lider Nacionalsocijalističke partije Adolf Hitler je lažirao svoju smrt prije nego što je pobjegao na Tenerife, odakle je otišao u Argentinu, tvrdi bivši agent CIA-e Bob Baer.

Baer, koji ima 21. godinu iskustva u kontraobavještajnim poslovima i špijunaži, tvrdi da novoobjavljeni podaci FBI dovode u pitanje službenu priču da je Hitler izvršio samoubojstvo u berlinskom bunkeru. Ti podaci ukazuju na to da su i istražitelji u to vrijeme sumnjali da je Hitler pucao sebi u glavu, prenosi Daily Mail.

Prema dokumentarcu "Hunting Hitler" kanala History, nije bilo svedoka Hitlerovog samoubojstva niti je itko vidio njegovo tijelo u bunkeru.

Tim stručnjaka, na osnovu djelića dokaza, smatra da je moguće da je Hitler lažirao svoju smrt i pobjegao letom s berlinske zračne luke Tempelhofa, na dan kad je posljednji put viđen u javnosti. Vjeruje se i da se u jednom od zrakoplova koji je poletio tijekom masovnog nacističkog egzodusa, nalazio Hitlerov prtljag, prenosi N1. 

"Ono što nam vlada govori je laž. Ukoliko pogledate podatke FBI, oni otvaraju novu istragu. Ono što mi radimo je preispitivanje povijesti, povijesti za koju smo mislili da je utvrdila da je Hitler umro u bunkeru, ali što dublje kopamo, sve mi je jasnije da nemamo dokaze za to", rekao je Baer u dokumentarcu.

U jednom od dokumenata s kojih je skinuta oznaka "povjerljivo" izražena je zabrinutost zbog toga što Hitlerovo tijelo nije pronađeno i što ne postoji dovoljno dokaza o njegovoj smrti.

Kontroverzna teorija koja se iznosi u dokumentarcu navodi da je Hitler zrakoplovom odletio za Kanarska ostrva, odakle se ukrcao na podmornicu kojom je otplovio u Argentinu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?