Wikileaks objavio mailove:

Hillary Clinton zna tko financira Islamsku državu

Hillary Clinton
12.10.2016.
u 07:45

Internet stranica Wikileaks objavio je treći dio povjerljivih pisama Johna Podestija, predsjednika predizborne kampanje demokratske kandidatkinje za predsjednika SAD Hillary Clinton, u kojima ona navodi da Katar i Saudijska Arabija tajno financiraju Islamsku državu.

Treći dio sadrži još 1.190 poruka, a do sada je objavljeno već oko 4.000 pisama.

"Moramo da iskoristimo svu svoju diplomaciju i tradicionalna obavještajna sredstva kako bismo izvršili pritisak na vlasti Katara i Saudijske Arabije koji tajno financiraju i tehnički podržavaju IS i druge radikalne sunitske organizacije u regionu"“, navodi Clintonova u jednoj od poruka.

Pored toga, ona navodi da lojalnost kurdskih vlasti Sjedinjenim Američkim Državama može, također, da utiječe, na dalje korake Saudijske Arabije i Katara, prenosi Sputnjik.

"Ti napori bit će učvršćeni na račun privrženosti kurdske regionalne vlade. Stanovnici Katara i Saudijske Arabije bit će prinuđeni da balansiraju između borbe za dominaciju u sunitskom svijetu i posljedica pritiska SAD, dodaje kandidatkinja za predsjednika SAD.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije