CRNCI PRESUDILI

Hillary Clinton osvojila Južnu Karolinu

U.S. Democratic presidential candidate Hillary Clinton waves to supporters as she stands on stage with former U.S. President Bill Clinton and daughter Chelsea Clinton during a campaign rally at Abraham Lincoln High School in Des Moines, Iowa January 31, 2
28.02.2016.
u 09:38

I dok je Clinton potvrdila snagu među crnim glasačima, za socijalista Sandersa i dalje glasaju pretežito bijeli liberali kakvih je malo na jugu SAD-a

Bivša američka državna tajnica Hillary Clinton pobjednica je unutarstranačkih izbora Demokratske stranke za predsjedničkog kandidata u Južnoj Karolini održanih u subotu, čime je "osvojila" treću od četiri savezne države u kojima su dosada održani stranački izbori.

Pobjeda u Južnoj Karolini važna je za Clinton, jer je njome potvrdila svoju snagu među crnim glasačima, koji čine više od polovice demokratskih birača u toj državi, a uoči "super utorka" kada će se održati unutarstranački izbori u 11 država, od toga u šest južnjačkih u kojima je profil birača sličan onome u Južnoj Karolini.

Također, rezultati iz Južne Karoline pokazali su kako najveći konkurent Clinton za poziciju kandidata Demokrata na ovogodišnjim predsjedničkim izborima, socijalistBernie Sanders, nema veliku podršku birača izvan svoje baze koju pretežito čine bijeli liberali.

"Bit ću jasan oko jedne stvari koju možemo zaključiti nakon večerašnjih izbora. Ja sam ostvario uvjerljivu pobjedu u New Hampshireu, Clinton je ostvarila uvjerljivu pobjedu u Južnoj Karolini. Sada je na redu 'super utorak'", izjavio je Sanders. 

Uz pobjedu u Južnoj Karolini, Clinton je dosada ostvarila tijesne uspjehe u Iowi iNevadi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?