prvi govor otkako je izbio rat

Hezbolah SAD-u: Dobro smo se pripremili za vaše flote

Hasan Nasralah
Screenshoot
03.11.2023.
u 18:34

"Vi, Amerikanci, dobro znate da ako rat izbije u regiji, vaše flote neće biti od koristi niti će ratovanje imati učinka, a ono što će platiti cijenu će biti vaši interesi, vaši vojnici i vaše flote", rekao je Nasralah.

Čelnik libanonskog Hezbolaha je u petak upozorio Sjedinjene Američke Države da sprečavanje regionalnog rata ovisi o zaustavljanju izraelskog napada na Gazu te dodao da postoji realna mogućnost da se borbe na libanonskom bojištu pretvore u "široki rat".

Hasan Nasralah je u svom prvom govoru otkako je 7. listopada izbio rat između Hamasa i Izraela također zaprijetio SAD-u, glavnom savezniku Tel Aviva, rekavši da je njegova militantna skupina koju podupire Iran spremna suočiti se s američkim bojnim brodovima u Sredozemlju.

"Vi, Amerikanci, možete zaustaviti agresiju protiv Gaze jer je to vaša agresija. Tko god želi spriječiti regionalni rat, obraćam se Amerikancima, mora žurno zaustaviti agresiju na Gazu", rekao je Nasralah.

"Vi, Amerikanci, dobro znate da ako rat izbije u regiji, vaše flote neće biti od koristi niti će ratovanje imati učinka, a ono što će platiti cijenu će biti vaši interesi, vaši vojnici i vaše flote", dodao je.

Nasralah je istaknuo da se Hezbolah ne boji američkih bojnih brodova u Mediteranu. "Kažem vam, posve iskreno, dobro smo se pripremili za vaše flote kojima nam prijetite", rekao je.

Hezbolah, moćna vojna militantna skupina koju podupire Iran, razmjenjuje vatru sa snagama Tel Aviva uzduž libanonsko-izraelske granice u sklopu najsmrtonosnije eskalacije sukoba otkako je ratovao protiv Izraela 2006. godine.

Nasralah je rekao da Hezbolah svakim danom jača borbe na libanonskom bojištu, prisiljavajući Izrael da svoje vojnike drži blizu svoje sjeverne granice umjesto Pojasa Gaze i okupirane Zapadne obale na jugozapadu.

Razvoj situacije na tom bojištu će ovisiti o tijeku događaja u Gazi i izraelskom djelovanju u Libanonu, istaknuo je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije